Dom za odrasle osobe Borova prigodnom svečanošću obilježio 66. obljetnicu rada

Dom za odrasle osobe Borova obilježio je prigodnom svečanošću svoj Dan i ujedno 66. obljetnicu rada. Svečanost su svojim prisustvom uveličali mnogobrojni gosti, među kojima pomoćnica ministrice Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Maja Vučinić Knežević, zamjenica gradonačelnika Virovitice i ravnateljica Crvenog križa Virovitica Željka Grahovac, načelnik općine Suhopolje Marijan Brlek, pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Melita Sirovica te drugi uvaženi gosti.

Ravnateljica Doma za odrasle Borova Zlata Rončević istaknula je u prigodnom govoru kako se Dom nalazi pred razdobljem u kojem će biti vidljivi rezultati nastojanja da se rad uskladi sa standardima kvalitete.
– Našim korisnicima pružamo pomoć i podršku u skladu s njihovim stvarnim potrebama i to na način promicanja neovisnosti svakog korisnika. To traži od svih zaposlenika izuzetno veliko zalaganje. Također, osmislili smo svoju prednost u pogledu stručnih i prostornih standarda te izradili vlastiti poslovni plan koji je usmjeren ka deinstitucionalizaciji i transformaciji i prema kojem se Dom opredjelio za pružanje usluga korisnicima kojima je potrebna dugotrajna intenzivna skrb. – kazala je Zlata Rončević.

Inače, u Domu je smješteno 148 korisnika, a zaposlena su 64 djelatnika. U sklopu svečanosti obilježavanja 66. obljetnice Doma u Borovi, članovi Udruge za unaprjeđenje duševnog zdravlja “Vrapčići” izveli su kazališnu predstavu pod nazivom “Zavirite u moj film” koja prikazuje događaje iz života psihički oboljelih osoba, a s ciljem informiranja i osvještavanja lokalne zajednice i šire javnosti.

(www.icv.hr, mb; foto: Željka Đaković)

 

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content