Đuro Bukvić: “Nulta tolerancija na nasilje na nogometnim igralištima”

U Mjesnom domu u Čemernici održan je radni sastanak Zbora nogometnih sudaca Virovitičko-podravske županije na kojemu je nazočio i predsjednik Nogometnog saveza Virovitičko-podravske županije, ujedno i dopredsjednik HNS-a Đuro Bukvić. Naglasak na sastanku bila je utakmica 8. kola II. Županijske nogometne lige istok između Sloge i Ćeralija, a koja je odigrana u Zdencima. Naime, prema izvješću disciplinskog suca županijskih liga Tihomira Majstorovića, na toj utakmici došlo je do incidenta u kojemu je napadnut pomoćni sudac Josip Mataković od strane igrača Ćeralija i predstavnika kluba, a do daljnjega su suspendirani igrač Ćeralija Miroslav Tomić i predstavnik kluba Mika Tomić.
U nastavku teksta donosimo mjere disciplinskog suca:
„NK Ćeralije: Na temelju članka 121. i 137.a u svezi s člankom 53. točke b. i člankom 58. DP HNS suspendira se igrač Miroslav Tomić (4478) zbog prijetnji i hvatanja za vrat službene osobe utakmice (sudac) nakon završetka utakmice. Molim predstavnike klubova, delegata i suce utakmice da dostave dopunska izvješća u roku od tri dana od dana objave o navedenim događajima na utakmici.
NK Ćeralije: Na temelju članka 121. i 137.a u svezi s člankom 53. točke b. i člankom 58. DP HNS suspendira se predstavnik Mika Tomić zbog prijetnji i hvatanja za vrat službene osobe utakmice (sudac) nakon završetka utakmice. Molim predstavnike klubova, delegata i suce utakmice da dostave dopunska izvješća u roku od tri dana od dana objave o navedenim događajima na utakmici.“ Izvor
Na sastanku je Đuro Bukvić istaknuo kako će se primjenjivati nulta tolerancija na nasilje te da incidentima nema mjesta na nogometnim igralištima.
Inače, na sastanku je analiziran dosadašnji dio odigranog prvenstva, te je održana i edukacija sudaca u vezi izmjena Pravila nogometne igre. (www.icv.hr, izvor: www.znsvpz.hr)

sastanak-2-custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content