DVD Virovitica osvojio 12. (žene) i 8. mjesto (muški) na državnom vatrogasnom natjecanju u Puli

Na terenu stadiona „Uljanik“ u Puli, u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice i domaćina Vatrogasne zajednice Istarske županije, održano je 7. državno vatrogasno natjecanje Republike Hrvatske na kojemu je sudjelovalo 221 natjecateljsko vatrogasno odjeljenje iz cijele države, te kao gosti – jedno vatrogasno odjeljenje iz susjedne Slovenije i jedno iz Austrije, države domaćina slijedeće vatrogasne olimpijade 2017.godine u Villachu.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Virovitica sudjelovalo je na državnom natjecanju sa svoje dvije natjecateljske ekipe: žene A i muški A, koji su se na ovo natjecanje kvalificirali na županijskom vatrogasnom natjecanju održanom prošle godine.

U konkurenciji od 52 najbolje hrvatske ženske natjecateljske desetine u kategoriji A, žene A DVD-a Virovitica su osvojile 12. mjesto i zlatnu medalju, što ih svrstava u sam vrh vatrogastva naše države.

img_1770Muška A ekipa DVD-a Virovitica se u društvu najboljih našla osvojivši 8. mjesto od 61 muške A ekipe. Ovaj plasman, uz zlatnu medalju im omogućuje da se u superkupu – u srazu 8 najboljih ekipa, od kojih je na 4. mjestu još jedna iz naše županije: DVD Turnašica, izbore za jednu od prve tri pozicije koje znače nastup na vatrogasnoj olimpijadi – međunarodnom vatrogasnom natjecanju.

Puno zalaganja, odricanja, požrtvovnosti i predanosti, a pogotovo timskog rada, potrebno je da bi se ostvarili ovakvi rezultati, zato su svi članovi DVD-a Virovitica iznimno ponosni na svoje natjecateljske ekipe koje zaista predstavljaju ono najbolje u vatrogastvu od osobnih – ljudskih, do društvenih vrijednosti. Ekipama čestitamo na ostvarenom uspjehu. (www.icv.hr; ic)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content