FOTO: Denis Knežević pobjednik je ovogodišnje Mijoljske potkove

Hipodrom Majda u Gornjem Predrijevu bio je u nedjelju 2. listopada, cilj za više od tisuću posjetioca iz Virovitičko-podravske županije. Loše vrijeme sigurno je pokvarilo pravi sportski doživljaj no manifestacija se ipak održala.
U prijepodnevnim satima ispred zvonika u centru sela održana je sveta misa na kojoj su slavljeni sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael, sveci koji se štuju u ovom kraju. Misno slavlje predvodio je velečasni Augustin Tašić, sopjanski župnik. Kako je uobičajeno, nakon misnog slavlja slavilo se u mnogim kućama ovog malog podravskog sela. Glazbeni sastavi pojačani s članovima pjevačkih zborova iz Slatine uvijek su dobrodošli. I ove godine selom je prošla kolona šarenih zaprega i jahača na konjima toplo pozdravljana od stanovnika Predrijeva i njihovih gostiju.

Sedmu Mijoljsku potkovu otvorio je Josip Granjaš, načelnik Općine Sopje, pokrovitelj ove već tradicionalne manifestacije koja svoje korijene nalazi još početkom četrdesetih godina prošloga stoljeća.

Ovogodišnji pobjednik Mijoljske potkove je Denis Knežević s kobilom Arisom, srebrni pehar osvojili su Tomislav Mihalić i Korina, a treće mjesto osvojio je Dragan Litarac s pastuhom Kanom. Pehare najboljima, zahvalnice i poklone sponzora svim sudionicima Mijoljske potkove uručili su Antun Puškarić, predsjednik Konjičke udruge Mijoljska potkova i Milan Dvojak tajnik Udruge te predsjednik Mjesnog odbora Gornje Predrijevo.

(www.icv.hr, žf, foto: Željko Felbar)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content