FOTO: Šesti Kamp rendžera u Parku prirode Papuk oduševio osnovce

U Parku prirode Papuk održan je 6. kamp rendžera za djecu osnovnih škola s područja Parka. Ove godine na kampu su sudjelovali učenici osnovnih škola iz Orahovice, Velike i Čačinaca.
– Ovakvom vrstom događanja u parku, želimo kroz edukaciju, rekreaciju i druženje kod mladih polaznika potaknuti svijest o zaštićenom području na kojemu se nalaze i u blizini kojega žive te ih naučiti o važnosti zaštite prirode i okoliša. Isto tako, upoznali smo učenike i s radom naše službe. – rekao je čuvar prirode Parka prirode Papuk Miroslav Mesić koji je bio vodič grupe Orahovica-Velika, a grupu Čačinci vodio je čuvar prirode Alen Jurenac:

– Za vrijeme Kampa učenici su mogli naučiti nešto više i nešto novo o Parku, što možda dosada nisu bili u prilici čuti. Mladi rendžeri su kroz niz aktivnosti i igara na sasvim novi način istražili i upoznali prirodu. Prošli su obuku orijentacije u prostoru te su imali priliku vršiti rendžerske ophodnje. Moja grupa bila je drugom najvećem vrhu Papuka, na Ivačkoj glavi, druga grupa posjetila je vrh Nevoljaš, a na kraju su svi zajedno na Jankovcu okušali vožnju kanuom po jankovačkim jezerima. Kamp rendžera provodi se svake godine sa ciljem okupljanja djece iz različitih osnovnih škola na jednom mjestu te njihovim upoznavanjem i druženjem u zaštićenom području koje će, kroz svoj život, čuvati i štiti baš kao i rendžeri, tj. čuvari prirode Parka prirode Papuk. – zaključio je Jurenac.

Učenici su bili oduševljeni kampom. U svakom slučaju, kamp rendžera koji je prvotno zamišljen i održan u svom prvom izdanju kao dvodnevni događaj, pokazao se kao vrhunski potez Parka Prirode Papuk jer je istinski spoj edukacije, rekreacije i zabave u prirodi za mlade.

Opširnije u Virovitičkom listu…

(www.icv.hr, vg; foto: Vladimir Grgurić)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content