Fotogalerija: OŠ Gradina zasjala u novom ruhu

U Osnovnoj školi Gradina svečano je obilježen završetak radova na energetskoj obnovi škole. Svečanost su svojim dolaskom, uz ravnateljicu škole Ljiljanu Bakić, uveličali obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, zamjenik načelnika Općine Gradina i predsjednik Školskog odbora Marko Ajček, pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac, predstavnici Razvojne agancije VIDRA, ravnatelji susjednih škola te brojni drugi uvaženi gosti. Za zabavni dio programa bili su zaduženi učenici škole koji su tom prilikom ujedno obilježili i Dane kruha.

Projekt energetske obnove Osnovne škole Gradina vrijedan je više od 3 milijuna kuna, a radove su sufinancirali Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Virovitičko-podravska županija i Općina Gradina. U sklopu radova u školi je obnovljena 1/3 krovišta zgrade, tavanske prostorije, fasada, spušteni stropovi sa novom led rasvjetom, vanjska stolarija te zidovi, a podne obloge su zamijenjene keramičkima. Očekivane uštede energije su oko 80 posto.

Prema riječima obnašateljice dužnosti župana Sanje Bošnjak, projektima energetske obnove odgojno-obrazovnih ustanova Virovitičko-podravska županija je omogućila da dobar dio škola bude obnovljen na jedan efikasan i suvremen način, da se uštedi energija i na taj način smanje troškovi za održavanje škola. Riječ je kontinuitetu, odnosno nastavku ulaganja u školsku infrastrukturu.

(www.icv.hr, mb; foto: Željka Đaković)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content