Fotogalerija: Započeli radovi na obnovi Osnovne škole Josipa Kozarca u Slatini

U ponedjeljak 17. listopada, obavljeno je uvođenje izvođača u posao, te su istim danom i započeli radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina. Trenutno se izvode radovi na energetskoj obnovi fasade, dok će se u narednim mjesecima obaviti i ostatak energetske rekonstrukcije škole koja, uz obnovu fasade, obuhvaća i zamjenu opće rasvjete, čime će se stvoriti preduvjeti za financijske uštede i ugodnije uvjete rada.

Radove će izvesti tvrtka Fasader boja d.o.o. iz Osijeka, dok će stručni nadzor provesti tvrtkaArhis d.o.o. iz Slatine.
Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj putem Poziva “Energetska obnova zgrada ikorištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja iobrazovanja“ (Referentna oznaka: 4c1.2.). Nositelj projekta je OŠ Josipa Kozarca, dok su partneri Virovitičko-podravska županija i Razvojna agencija VIDRA. Ukupna vrijednost projekta je 2.361.802,72 kuna, dok prihvatljivi troškovi iznose 2.053.602,72 kuna.

Cilj projekta je kroz rekonstrukciju sustava opće rasvjete te poboljšanje toplinske zaštite ovojnice zgrade osigurati uvjete za smanjenje utroška energije, kao i emisije štetnih plinova. Zahvaljujući uštedama koje će se postići ulaganjem u energetsku obnovu povećat će se školski proračun, čija će se sredstva koristiti za poboljšanje uvjeta školovanja, dok će se učenicima i djelatnicima osigurati sigurniji i ugodniji uvjeti rada.

(ravidra.hr, icv.hr)

no images were found

logana

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content