Fra Vjekoslav Kocijan proslavio 50 godina svećeničkog služenja

Fra Vjekoslav Kocijan, koji je od 1999. do 2014. godine služio kao svećenik u našoj županiji, u Špišić Bukovici i Bušetini, proslavio je u nedjelju, 16. listopada, u franjevačkoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu, 50 godina svećeničkog služenja.

Inače, fra Vjekoslav je rođen 5. srpnja 1940. godine u Varaždinu, kao sedmo od petnaestoro djece. U Franjevački red ušao je 1957. u Cerniku, a svečane zavjete je položio u crkvi sv. Franje na Kaptolu u Zagrebu 1963. godine. Te iste godine upisao je Teologiju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Za svećenika je zaređen 1966. godine. Svoju svećeničku službu započeo je 1967. godine u Vukovaru. U Bušetinu dolazi 1999. godine i na tom području ostaje sve do 2014. godine. Potom odlazi u Koprivnicu te u Varaždin, gdje je i sada u službi i gdje je proslavio svoj zlatni jubilej.
Zlatna misa ujedno je bila prilika da fra Vjekoslav predstavi knjigu “Radost služenja” koju je napisao zajedno sa svojim suradnjcima. Knjiga, koja sadrži 270 stranica, govori o samom fra Vjekoslavu i njegovoj obitelji, školovanju, ređenju za svećenika, Mladoj misi… Osim toga, knjiga sadrži i preko 50 iskustava vjernika, a svoj prilog o tome kako su doživjeli fra Vjekoslava kao ispovjednika, duhovnog vođu i kao osobu koja posjećuje bolesnike i hrabri nesretne, napisali su i brojni Virovitičani.

Više o svemu moći ćete saznati u nedjelju, 23. listopada, kada će fra Vjekoslav doći na naš kraj i služiti svete mise u crkvi Sv. Roka u Virovitici te Pohođenja Blažene Djevice Marije u Bušetini. Misa u Virovitici na rasporedu je u 9, a u Bušetini u 11 sati.

(www.icv.hr, mb)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content