Hodočašće hrvatskih branitelja i djece od Čačinaca do Vukovara „Stopama Željka Majora”

U povodu obilježavanja Dana pada grada heroja Vukovara, a u spomen na poginulog hrvatskog branitelja i mještanina Općine Čačinci Željka Majora koji je 20.studenog 1991. godine na Ovčari sa još 200-njak hrvatskih branitelja-ranjenika položio svoj život na oltar domovine i za obranu grada Vukovara, Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Orahovica organizira 5. hodočašće hrvatskih branitelja i djece od Čačinaca do Vukovara u dužini od 139 kilometara, u 3 etape (tri dana). Na taj način odat će se počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, kao i svim nestalim hrvatskim braniteljima koji su sudjelovali u obrani Vukovara i cijele lijepe naše Domovine.

Polazak hodočasnika hrvatskih branitelja i djece je u utorak, 15. studenog, u 10,00 sati sa grobnog mjesta hrvatskog branitelja Željka Majora u Čačincima, polaganjem aranžmana i simboličnim paljenjem svijeće te molitvom.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na petom Hodočašću hrvatskih branitelja i djece od Čačinaca do Vukovara mogu se javiti najkasnije do 10. studenog godine na e-mail: [email protected] ili na broj mobitela 0989087429.

(www.icv.hr, UHBDVDR Orahovica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content