Josip Đakić: “Nema razgovora sve dok Srbija ne prizna agresiju”

Predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić izjavio je za HINU da invalidi Domovinskoga rata ne prihvaćaju nikakve razgovore sa srbijanskim ratnim veteranima sve dok Srbija ne prizna da je izvršila agresiju na Hrvatsku i pokloni se žrtvama te dok se ne pronađu nestali.

– Dok nema priznanja agresije, poklona žrtvama i pronalaska nestalih nema nikakvih razgovora – rekao je Đakić te dodao da o tome sa srbijanskom stranom trebaju razgovarati službene hrvatske vlasti, a ne branitelji.

Što se tiče inicijative iz Srbije za vezano uz sastanak njihovih veterana i branitelja iz Hrvatske te izjave predsjednika Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Josipa Klemma da će do takvog sastanka sigurno u budućnosti doći, Đakić odgovara kako Klemm ne govori u ime invalida Domovinskog rata. Smatra da je politika Srbije i srbijanskih veterana i danas jednaka onoj iz vremena kada su bili agresori na Hrvatsku.

– Ti veterani su bili sastavni dio srbijanskih vlasti u vremenu paravojnih formacija i agresije na Hrvatsku, zajedno sa sadašnjim predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem. Jednako su četnici i jedni i drugi” – ustvrdio je Đakić.

(www.24sata.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content