LIJEPE NA VININ NAČIN Oči boje kestena

Evo jedne prigodne teme za ovo doba godine. Miris kestena u zraku, boja kestena u oku. Ah, kako sam to samo dočarala!
Da se točno izrazim, ovotjedni broj posvećen je svim smeđookim damama, a smeđih očiju imamo u puno tonova, od tople boje meda do mistične tamnosmeđe. Za sve vas koje ste se u tome pronašle pripremila sam nekoliko dobrih savjeta.

Dakle, moram priznati da su “vlasnice” smeđih očiju sretnice (i ja, i ja) jer upravo te okice podnose gotovo sve boje sjenila. Napravit ćemo samo jedan rez između dnevne i večernje šminke. Dnevni make up očiju trebao bi biti mrvicu blaži, iako sve boje dolaze u obzir, ali svjetlije nijanse, dok ćemo se u večernjim prigodama malo odvažiti. Ako želite naglasiti pogled, preporučujem zelene nijanse (od zlatno-zelene do maslinaste) ili ljubičastu u kombinaciji sa smeđim sjenilom. Hrabre se mogu odlučiti za tamnoplavo i sivo sjenilo. Najprirodniji izgled ipak ćemo postići sa zemljanim tonovima, koji su ujedno prikladni za dnevni make up. Za što god se odlučile, nećete pogriješiti, samo je bitno da pravilo uskladite boje da ne bi prešlo u onu drugu krajnost.

Ako niste sigurne koje boje kombinirati, neka vam pri ruci uvijek bude neka topla smeđa boja koju ćete moći kombinirati sa svakim sjenilom. Nadalje, odabir mat, metalik ili svjetlucavog sjenila prepuštam vama na volju, ali dodala bi samo da svjetlucava sjenila ističu svaku nepravilnost ili boricu pa razmislite o tome. Nadam se da ćete biti kreativne! Lijep pozdrav!

(www.icv.hr, vm)