Održana početna konferencija energetske obnove Učeničkog doma Virovitica: Energetskom obnovom planirane uštede do čak 72,37 posto

U Učeničkom domu Virovitica održana je početna konferencija u sklopu pilot-projekta “Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja”. Prisutne je na samom početku pozdravio ravnatelj Doma Staništa Žarković, a projekt je predstavila Tajana Bukovšak iz Razvojne agencije VIDRA. Konferenciji su prisustvovali, između ostalih, i djelatnici UO za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije, privremeni pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove i graditeljstvo grada Virovitice Kristijan Sabo te djelatnici Razvojne agencije VIDRA na čelu s ravnateljicom Eminom Kovač.

Ukupna vrijednost projekta energetske obnove Učeničkog doma je 1.326.434,21 kunu, ukupni prihvatljivi troškovi iznose 1.162.334,21 kunu, a bespovratna sredstva su 813.633,95 kuna EFRR – 348.700,26, a FZOEU – 464.933,69 kuna. Virovitičko-podravska županija će za taj projekt izdvojiti 30 posto sredstava. Projekt, čiji je nositelj Učenički dom, prijavila je Virovitičko-podravska županija u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA.

Zgrada Učeničkog doma Virovitica sagrađena je 1927. godine, trenutni energetski razred je D, a nakon provedbe bit će B. Cilj projekta je energetskom obnovom zgrade smanjiti potrošnju i štetnih emisija CO2 kroz poboljšanje toplinske zaštite ovojnice (toplinska izolacija krova iznad grijanog prostora, vanjskih zidova i stropa prema negrijanom prostoru), elektrotehničke mjere zamjene postojeće rasvjete rasvjetom veće učinkovitosti. Izvođač radova je tvrtka Slavić Inženjering iz Virovitice, a za stručni nadzor zadužena je tvrtka Croming d.o.o. Pitomača.

Energetskom obnovom projektirana je ušteda od 72,37 posto toplinske energije za grijanje, dok je zamjenom unutarnje rasvjete učinkovitijom projektirana ušteda od 64,60 posto električne energije za rasvjetu. (Www.icv.hr)

logo-za-skole

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content