OŠ Mikleuš domaćin 1. županijskog stručnog vijeća školskih knjižničara osnovnih i srednjih škola VPŽ

U Osnovnoj školi Mikleuš okupilo se 20-ak sudionika na 1. županijskom stručnom vijeću školskih knjižničara osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije. Nakon pozdrava domaćina – knjižničara i pedagoginje, koja je zamijenila ravnatelja, počeo je stručni dio skupa u informatičkoj učionici OŠ Mikleuš.

U uvodnom djelu skupa, voditelj županijskog stručnog vijeća Josip Strija, koji je nedavno dobio nagradu ”Eva Verona” za posebno zalaganje u radu, inovacije i promicanje knjižničarske struke, i Silvija Perić, voditeljica Županijske matične službe, obavijestili su sudionike o radu Vijeća i Matične službe.

Nastavilo se sa stručnim izlaganjima, radionicama i primjerima dobre prakse: Ksenija Grudić-Kukavica (Osnovna škola Petra Preradovića Pitomača, Pitomača) izvijestila je sa stručnog skupa Hrvatskog čitateljskog društva o motivaciji i strategiji za poticanje čitanja.

Damir Balković (Srednja škola Marka Marulića Slatina) održao je predavanje uz powerpoint prezentaciju o zaštiti knjižnične građe. Knjižničar domaćin, Dinko Vekić, predstavio je mrežne stranice knjižnice OŠ Mikleuš kao primjer dobre prakse.

Slijedile su dvije radionice: Marija Blažević (Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, Virovitica; Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci, Čačinci) održala je radionicu pod naslovom ”Kako izraditi građu laganu za čitanje” za učenike s teškoćama (disleksija). ”A što s lektirom” bio je naslov radionice koju je održao Josip Strija kao jedan primjer radionice s učenicima koja motivira, potiče na čitanje i reflektiranjem pročitanog.

Tijekom stanke u knjižnici OŠ Mikleuš sudionici skupa su se zajedno fotografirali. Slijedio je zajednički ručak.

2. županijsko stručno Vijeće školskih knjižničara osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije održat će se u siječnju ili veljači 2017. god.

(os-mikleus.skole.hr; foto: Dinko Vekić i Luka Balković)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content