Otvaranje prvog poludnevnog boravka u Slatini

U petak, 21. listopada, u 11 sati u OŠ Eugena Kumičića bit će održana svečanost otvaranja prvog poludnevnog boravka u Slatini.

U OŠ Eugena Kumičića u Slatini s radom je krenuo poludnevni boravak kojeg organizira Centar za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka s ciljem pružanja pomoći djeci u ostvarivanju uspjeha te snalaženju u školskom, vršnjačkom i obiteljskom okruženju. Tretman poludnevnog boravka u organizaciji ove udruge u Osijeku se provodi već treću godinu i bilježi odlične rezultate. Primjer dobre prakse, u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih, Centrom za socijalnu skrb Slatina i OŠ Eugena Kumičića, odlučili su prenijeti i u Slatinu.

Ciljana skupina obuhvaćena ovom uslugom su djeca od 1. do 8. razreda iz OŠ Eugena Kumičića u Slatini. Maksimalni kapacitet poludnevnog boravaka je 12 korisnika kojima je potrebna strukturirana podrška i pomoć u prevladavanju teškoća s kojima se svakodnevno suočavaju kako bi ostvarili svoj puni potencijal. U poludnevnom boravku djeca borave svaki dan prije ili poslije nastave. Usluga poludnevnog boravka uključuje pomoć u učenju, organiziranje provođenja slobodnog vremena, individualni i grupni rad s korisnicima i njihovim roditeljima, suradnju sa školom i relevantnim institucijama.

Kako bi ovaj projekt zaživio u našoj sredini i kako bi provedba bila uspješna, bit će potrebno uključivanje cijele lokalne zajednice. Objavljen je i poziv volonterima različitih profila koji bi se uključili u rad s djecom u poludnevnom boravku, pomagali im u učenju, organizirali radionice ili sudjelovali u organizaciji slobodnih aktivnosti. Svi oni koji žele svoje vještine i znanja iskoristiti kako bi unaprijedili kvalitetu života djece u našem gradu, mogu se uključiti u rad poludnevnog boravka volonterskim angažmanom, podrškom ili donacijom.

(radioslatina.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content