Predsjednici udruga veterana vojne policije Lacković, Adžić i Bilandžija potpisali povelju o pristupanju u krovnu udrugu

Uz nazočnost, između ostalih, obnašateljice dužnosti župana Sanje Bošnjak i gradonačelnika Grada Slatine Ivana Roštaša, nakon što je prije tjedan dana Udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata VPŽ održala sastanak predsjedništva na kojem je između ostalog utanačen datum održavanja godišnje skupštine, na istom je pokrenuta inicijativa koja je, ovog petka, 28. listopada, na zadovoljstvo prisutnih udruga i realizirana u Gradskoj vijećnici Grada Slatine.

Uvod je to u obilježavanje osnivanja 136. brigade HV, koja je 28. listopada, formirana u Slatini, a središnja svečanost, održat će s eu subotu 29. listopada.

Zbog svega toga, gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš, obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak i ratni zapovjednik 136. brigade HV Slatina Josip Černi, ugostili su i prigodnim se riječima obratili predstavnicima veteranskih udruga vojne policije koje su u njihovom prisustvu potpisale povelju kojom su udruge stupile u Zajednicu udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata Republike Hrvatske čiji je predsjednik Josip Adžić također prisustvovao potpisivanju.

Pristupajuću povelju tako su potpisale Udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata VPŽ na čelu s predsjednikom Draganom Lackovićem, Udruga veterana Brodsko-posavske županije s predsjednikom Slavkom Bilandžijom te Udruga branitelja i veterana vojne policije Pula s predsjednikom Ljubomirom Krijanom.
Gošća ove svečanosti bila je i Željka Mitrović Jurić iz Vukovara, koje će se mnogi sjetiti kada je 18. studenog 1991. godine tada kao šestogodišnja uplakana djevojčica u plavom kaputiću u prognaničkoj koloni ostala simbol vukovarske tragedije. Po završetku potpisivanja povelje Zadranin Josip Adžić predsjednik Zajednice udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata Republike Hrvatske domaćinima svečanosti uručio je prigodne poklone u vidu figura zadarskog Foruma.

Prije potpisivanja povelje svi zajedno poklonili su se žrtvama Domovinskog rata položivši vijenac i svijeće ispred spomenika hrvatskim braniteljima u parku 136. slatinske brigade.

(www.radioslatina.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)