Predstava “Kako sam ponovno postao normalan” izvedena za učenike 7. razreda OŠ E. Kumičića

Bjelovarsko kazalište u Pučkom otvorenom učilištu u Slatini izvelo je predstavu Slobodana Simića “Kako sam ponovno postao normalan” koja je ujedno postala uvodom za Mjesec borbe protiv ovisnosti te je sastavni dio aktivnosti Mjeseca hrvatske knjige 2016. u sklopu “3. slatinske male scene”, ali i knjižnično-informacijskog obrazovanja učenika sedmaša OŠ Eugena Kumičića.

Predstava govori o problemu alkoholizma kod mladih te suptilno progovara i o glazbi, narodnjacima, koju današnji mladi slušaju, a koja obiluje subliminalnim porukama koje pozivaju na pijenje jer se bez alkohola, kao, nitko ne može dobro zabaviti.

Režiju potpisuje Maja Margareta Fabičević, scenograf je Mirko Benkus, kostimografkinja Marijana Hanževački, ton majstor Erik Benkus, majstor svjetla Bruno Marić, a u glavnoj ulozi nalazi se Antonio Klauda i kao njegova žena Buga Kranželić.

Ova predstava valjan je dokaz da bismo se svi trebali pozabaviti mjestima na koje mladi izlaze te ih svojim direktnim sudjelovanje usmjeriti na drugačiji put.

(www.icv.hr, M. Schmitz)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content