Promjenjivo i nestabilno, ali i postupno toplije vrijeme

Prema riječima našeg meteorologa Kristijana Paljara za vikend i u prvim danima idućeg tjedna nas očekuje promjenjivo i nestabilno, ali postupno toplije vrijeme. Tijekom utorka očekujemo vrhunac južine i dnevni maksimum oko +22°C. Tijekom petka i dalje će obavezan modni detalj biti kišobran.  Očekujemo povremenu kišu i novih 5-10 mm oborine. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni.  Jutarnje temperature zraka očekujemo od +7°C do +9°C. Najviše dnevne od +9°C do +12°C.

Kratkotrajan predah od oborina i južina…

Od subote do utorka očekujemo povoljnije vremenske uvjete. Zadržat će se suho i stabilno vrijeme. Tlak zraka postupno će rasti (anticiklona). Tijekom hladnijeg dijela godina povišen tlak zraka (anticiklona) za posljedicu gotovo uvijek ima češću, rasprostranjeniju i dugotrajniju sumaglicu ili maglu. Sunčanih razdoblja će biti, pitanje je koliko dugo i gdje. Vjetar će postupno okretati na južne smjerove. Jutarnje temperature zraka očekujemo od +4°C tijekom subote do +12°C tijekom utorka. Najviše dnevne od +11°C tijekom subote do +22°C tijekom utorka.

Tijekom srijede i četvrtka izgledno je novo pogoršanje vremena, pad temperature zraka i okretanje vjetra na sjeverne smjerove. Modeli trenutno „crtaju“ ipak kratkotrajno pogoršanje vremena. Osjetnija promjena vremena, možda i snijeg i to ne samo u višim predjelima po trenutnim izlazima prognostičkih modela izgledan je prvoj dekadi studenog.

Više o svemu u danima pred nama. (www.icv.hr; kp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content