U zgradi OŠ “Davorin Trstenjak” rekonstruirat će se elektroinstalacije, ugraditi LED rasvjeta te poboljšati toplinska zaštita ovojnice zgrade

U Osnovnoj školi “Davorin Trstenjak” Čađavica održana je početna konferencija pilot-projekta “Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja”. Konferenciji su prisustvovali obnašateljica dužnosti župana Sanje Bošnjak, načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Vesna Šerepac te ravnateljica OŠ “Davorin Trstenjak” Čađavica Ksenije Žunec.

Nositelj projekta energetske obnove je OŠ “Davorin Trstenjak”, dok su partneri Virovitičko-podravska županija i Razvojna agencija VIDRA koja je napisala projekt.

Vrijednost projekta iznosi 1.722.846,25 kuna, a ukupni prihvatljivi troškovi su 1.547.696,25 kuna. Bespovratna EU sredstva su 1.470.311,44 kuna, od čega udio Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 30 posto, odnosno 464.308,88 kuna te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 65 posto, to jest 1.006.002,56 kuna. Virovitičko-podravska županija sudjeluje s iznosom od 5 posto.

Voditelj projekta Hrvoje Dragičević iz Razvojne agencije VIDRA predstavio je prisutnima na konferenciji projekt koji će se provoditi tijekom 24 mjeseca. U tom razdoblju obavit će se rekonstrukcija elektroinstalacija, ugradnja LED rasvjete te poboljšanje toplinske zaštite ovojnice zgrade.

Inače, zgrada osnovne škole u Čađavici sagrađena je 1940. godine, a 1973. godine dograđen je novi dio. Od 1971. godine nosi naziv istaknutog hrvatskog pedagoga Davorina Trstenjaka. Škola obuhvaća matičnu školu u Čađavici i tri područne škole od 1. do 4. razreda, ima 189 učenika i nastava se izvodi u dvije smjene, a ustrojen je i predškolski program. (www.icv.hr)

logo-za-skole

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content