Cijepljenje je itekako važno za zdravlje čovjeka

Udruga za ljudska prava Putokaz Orahovica, Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Jaglac, Udruga za pomoć osobama s invaliditetom Orahovica, Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ te Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Ogranaka Orahovica kao nositelj, u sklopu svog projekta ”Korak po korak do ostvarenog cilja” organizirali su predavanje na temu ”Važnost cijepljenja u zdravstvenoj zaštiti djece i odraslih”. Predavanje je Orahovčanima održao Ivan Ivanec iz djelatnosti za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, a stručni suradnik predavanja bila je orahovačka liječnica dr. Marijana Peček Vidaković koja je i pozdravila nazočne u uvodu.

– Kako je već počela sezona cijepljenja protiv gripe, a imamo jednu pojavu, rekli bih antikampanje prema cijepljenju, odnosno sve manje ljudi se odaziva cijepljenju što smatram da je jako loše i upravo smo zato pripremili ovo predavanje kako bi ukazali građanima na važnost cijepljenja u zdravlju čovjeka. – rekla je dr. Vidaković Peček.

Ivan Ivanec iznio je nekoliko statističkih podataka o uspješnosti cjepiva u sprečavanju raznih bolesti te naglasio kako je cijepljenje jedan od najvećih zdravstvenih otkrića u povijesti. Ivanec je pozvao građane da se cijepe i tako spriječe razne bolesti u ovom vrijeme, posebno gripu.

(www.icv.hr, vg; foto: Vladimir Grgurić)

0611predavanje cijepljenje1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content