Djevojčica u plavom kaputiću: Predstavljena knjiga „Moja rijeka suza“ Željke Jurić-Mitrović

Nakon 25 godina neka druga djevojčica je prošla obučena u plavi kaputić, ovaj put bez suza i neprijateljskih pogleda. Bila je to Željkina kći Maja, a mjesto je bilo u Slatini, Srednja škola Marka Marulića, prepun hol mladih srednjoškolaca, u dvorani sjećanja na Vukovar, ali i na Podravsku Slatinu.

Knjigu „Moja rijeka suza“ predstavile su profesorice Ivana Pavelić i Marina Ivoš, a izabrane stihove čitali su učenici i sama autorica Željka Jurić-Mitrović.

Posebna priznanja za organizaciju promocije knjige profesorima Pavelić, Ivoš i Špoljarić, kao i autorici Željki Jurić-Mitrović, uručio je Dragan Lacković, predsjednik udruge veterana vojne policije.
Domaćini predstavljanja knjige ravnatelj Škole Darko Špoljarić, kao i gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš, izrazili su zadovoljstvo veoma uspjelom promocijom knjige „Moja rijeka suza“. Naglašeno je i to da je Slatina bila odredište mnogih izbjeglica iz Vukovara, da su neki ostali, drugi se vratili, a jedan dio Vukovaraca otišao je u druge krajeve Hrvatske i svijeta.

(www.icv.hr, žf; foto: Željko Felbar)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content