Dođite na “Advent pred kućicama” – paljenjem božićne rasvjete u nedjelju počinje manifestacija “Prosinac u gradu”

Virovitičani će i ove godine uživati u pravoj „božićnoj čaroliji“ koja će započeti u nedjelju 27. prosinca, na prvu adventsku nedjelju“ kada će se u 17 sati upaliti božićne lampice postavljene po cijelom gradu što će ujedno označiti i početak obilježavanja tradicionalne manifestacije “Prosinac u gradu”. Grad će krasiti i ukrasi koje su uz pomoć javnih radova, na kreacije i uz pomoć Marine Šurkalović, u svoje slobodno vrijeme izradili djelatnici Grada Virovitice. Postavljena tri božićna drvca i tri adventska vijenca, jaslice, izgrađeno ognjište uz adventske kućice te Mrazov kutak koji se nalazi u haustoru Palače Pejačević.

U prigodni program uvesti će nas zbor Glazbene škole Jana Vlašimsky, a nastupiti će i djeca iz Glazbene igraonice i mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica.

Iz adventskih kućica širit će se mirisi bogate gastronomske ponude iznajmljivača kućica od kuhanog vina, kobasica, božićnih kolača i drugih delicija, a moći će se kupiti i božićni nakit, adventski vijenci i svijeće… (virovitica.hr, foto: Matija R.)

no images were found

A kako je bilo prošle godine pogledajte u nastavku…

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content