FOTO: Obilježena 25. obljetnica pogibije hrvatskog branitelja Perice Sabo

Mjesni odbor Kozice i NK Kozice organiziraju svake godine Memorijal u znak sjećanja na poginulog hrvatskog branitelja Pericu Sabu, ubijenog u neprijateljskoj zasjedi na šumskoj dionici ceste između Mikleuša i Čojluga. Memorijal je ove započeo okupljanjem, paljenjem lampiona i molitvom ispred Spomen ploče na mjestu pogibije. Glasnici istine tim su povodom istrčali mali maraton do Kozica. U Novoj Bukovici je sudionike Memorijalne utrke pozdravio načelnik Općine Željko Vencl te su se prisutni poklonili ispred spomenika poginulih hrvatskih branitelja s područja općine, kao i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Potom su se uputili prema Mjesnom groblju u Kozicama, gdje su zapaljene svijeće na grobu Perice Sabo, kao i Ivice Filkovića.

O značaju održavanja Memorijala govorili su Dario Medved u ime Mjesnog odbora i Radenko Pavić u ime Grada Slatine. Potom je Mato Bubaš, predsjednik slatinske HVIDR-e, uručio Zahvalnice maratoncima Pavi Tutenovu, Zlatku Miloševiću, Mariju Kovaču, Željku Nikoliću, Ivanu Medvedu, Robertu Knapiću, Bojanu Brozoviću i Goranu Draksleru.

Obljetnici pogibije nazočio je i predsjednik županijske Zajednice udruge HVIDR-e Nenad Križić koji je upoznao sve sudionike s programom Hodočašća hrvatskih branitelja, vojske i policije Gospi Voćinskoj, koje će se održati 13. prosinca.

(www.icv.hr, žf; foto: Željko Felbar)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12491″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]