FOTO: Radovi na energetskoj obnovi OŠ Josipa Kozarca Slatina

U tijeku su radovi na energetskoj obnovi fasade Osnovne škole Josipa Kozarca u Slatini. Na većem dijelu škole trenutno se postavlja toplinska izolacija, dok je na prvom dijelu škole već vidljiv završni sloj i boje koje će dati novi izgled školi. U prvoj fazi se izvode radovi na energetskoj obnovi fasade, a u drugom dijelu će se zamijenit i opća rasvjeta što će stvoriti uvjete za financijske uštede i ugodnije uvjete rada.

Radove izvodi tvrtka Fasader boja d.o.o. iz Osijeka, a stručni nadzor provodi tvrtka Arhis d.o.o. iz Slatine. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj putem Poziva “Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“ (Referentna oznaka: 4c1.2.). Nositelj projekta je OŠ Josipa Kozarca, dok su partneri Virovitičko-podravska županija i Razvojna agencija VIDRA. Ukupna vrijednost projekta je 2.361.802,72 kuna, dok prihvatljivi troškovi iznose 2.053.602,72 kuna.

Cilj projekta je kroz rekonstrukciju sustava opće rasvjete te poboljšanje toplinske zaštite ovojnice zgrade osigurati uvjete za smanjenje utroška energije, kao i emisije štetnih plinova. Zahvaljujući uštedama koje će se postići ulaganjem u energetsku obnovu povećat će se školski proračun, čija će se sredstva koristiti za poboljšanje uvjeta školovanja, dok će se učenicima i djelatnicima osigurati sigurniji i ugodniji uvjeti rada.

(www.icv.hr, www.vidra.hr)

logo

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content