Fotogalerija: U hostelu “Dravska priča” u Noskovcima održana druga radionica za unapređenje razvoja kontinentalnog turizma VPŽ

U organizaciji Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije te u suradnji s Hrvatskim društvom kulturnog turizma, u Informativno-edukacijskom centru u Noskovcima gdje se nalazi i hostel „Dravska priča“, organizirana je druga radionicu s članovima radne skupine povodom izrade Dokumenta operativnog plana unapređenja razvoja kontinentalnog turizma Virovitičko-podravske županije.

Dokument će sadržavati operativni plan s prioritetnim projektima i inovativnim turističkim proizvodima koji će služiti kako za pravovremenu pripremu projekata za prijavu na EU fondove, tako i jačanje kapaciteta dionika u turizmu i gospodarstvu te drugih sektora, ali i brendiranje Virovitičko-podravske županije.

Na drugom sastanku radne skupine, nazočili su predstavnici turističkih zajednica s područja naše županije, predstavnici razvojnih agencija VIDRA i GRAS, Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, Parka prirode Papuk, turističkih poduzetnika, a dobrodošlicu im je zaželjela Tatjana Arnold Sabo ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Radionicu su održali: Jesenka Ricl, predsjednica Hrvatskog društva kulturnog turizma, Marko Baus, nezavisni profesionalac, Mirna Karzen, direktorica tvrtke Karzen and Karzen i Tony Karzen (Karzen and Karzen). Mirna Karzen, o radionici je kazala.
– Mapirane su situacije na terenu. Upoznali smo se s turističkim projektima i inicijativama od Geoparka Papuk do biciklističkih staza, adrenalinskih parkova, kulturnog turizma, poučnih staza. Nastavili smo s definiranjem konkretnih tematskih skupina kako bi se u budućnosti prišlo izradi novih linija turističkih proizvoda, a potom će uslijediti samo brendiranje Virovitičko-podravske županije.

Sudionici radionice potom su obišli poučnu stazu uz rijeku Dravu koja se nalazi nedaleko Informativno-edukativnog centra Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije u Noskovcima, a obišli su i kupalište u blizini Sopja.

(www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content