“Glazbena ograda”, inovativna turistička atrakcija jedinstvena u ovom dijelu Hrvatske, postavljena u Virovitici…

U suradnji s gradskom razvojnom agencijom VTA, Turistička zajednica grada Virovitice napisala je i prijavila projekt “Virovitički park znanosti” na Javni poziv Hrvatske turističke zajednice za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2016. godini. Odobrenim sredstvima financirano je postavljanje prvog eksponata budućeg “Virovitičkog parka znanosti” – Glazbene ograde, u vrijednosti oko 20.000 kuna, koja je postavljena na Cvjetnom trgu u Virovitici. Svečanom otvorenju su, između ostalih, nazočili sam autor projekta Luka Veverec iz Oroslavja, virovitički gradonačelnik Ivica Kirin i direktorica Turističke zajednice Grada Virovitice Katarina Đurđević, a svojim uhu ugodnim zvucima uveličali su ga i polaznici Glazbene igraonice Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica u pratnji voditeljice Dijane Sulimanac.

img_2524-small

“Park znanosti” je autorski projekt Luke Vevereca koji je zamišljen s ciljem da se javne površine oplemene interaktivnim znanstvenim i edukativnim sadržajem namijenjenim svim dobnim skupinama. Sadržaj Parka čine eksponati, od kojih svaki pokazuje i dokazuje zanimljive pojave iz područja fizike, astronomije, geografije i psihologije. Uz Lukinu glazbenu ogradu stvaranje glazbenih melodija nikada nije bilo lakše. Koncept i struktura eksponata posjetiteljima pruža doživljaj sviranja određene melodije. Udaranjem metalnih cijevi uzduž ovog eksponata posjetitelj će u hodu odsvirati melodiju Ludwiga van Beethovena poznatu kao „Oda radosti“ koja je dio njegove Devete simfonije.

img_2482-small

S obzirom na Visoku školu za management u turizmu i informatici te na skorašnje otvaranje Studentskog doma u Virovitici, Virovitički park znanosti predstavlja sljedeći logičan korak prema brendiranju Virovitice kao “grada znanja”. Osim zabavnog i edukativnog sadržaja, Glazbena ograda predstavlja i inovativnu turističku atrakciju, jedinstvenu u ovom dijelu Hrvatske.

(www.icv.hr, žđ; Foto: Željka Đaković)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content