U Mjesecu hrvatske knjige 2016. Područna škola Novaki posjetila školsku knjižnicu

Mjesec hrvatske knjige 2016. u OŠ Eugena Kumičića obiluje mnogim aktivnostima, a najučestalije su one posjetu školskoj knjižnici. Učenici Područne škole Novaki s učiteljicama Marijom Miljković i Marinelom Zrinščak Begovac posjetili su u srijedu, 9. studenoga, školsku knjižnicu u kojoj ih je dočekala knjižničarka Melita Schmitz.

Učenici su se upoznali s prostorom knjižnice kao i s pravilima posudbe knjižnične građe te s Pravilnikom ponašanja u knjižnici. Knjižničarka im je u svrhu poticanja čitanja i razvijanja ljubavi prema knjizi pročitala dvije bajke: Oprostite, jeste li vi vještica? i Princeza u potrazi za srećom, a učenici su nakon toga uz pomoć slika, koje prikazuju sadržaj slikovnica, razgovarali o svojim dojmovima. Pokazali su izuzetno visoke vještine prepričavanja sadržaja priče kao i zapamćivanje redoslijeda događaja u priči što je za tu dobnu skupinu, od sedam do deset godina, zapanjujući i vrlo obećavajući pokazatelj da će i u budućnosti biti dobri i kvalitetni čitatelji.

U gradu Slatini su posjetili Gradsku knjižnicu i čitaonicu kao i knjižaru kako bi zorno uvidjeli razliku između tri ustanove za koje se pretpostavlja da će posjećivati tijekom svojih školskih dana, a u najboljem slučaju i cijeli svoj život.

(www.icv.hr, Melita Schmitz)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content