Obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak u Vukovaru nazočila hrvatskih župana s ministricom Gabrijelom Žalac

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, sastala se četvrtak u Vukovaru s hrvatskim županima te regionalnim koordinatorima razvojnih agencija, među kojima je, između ostalih, bila i obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak kao i ravnateljica VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj VPŽ Emina Kovač. Župani su izrazili zabrinutost da bi zbog porezne reforme mogli izgubiti milijardu i pol kuna predviđenih za europske projekte.
Ovakvi sastanci, rekla je ministrica gostujući u Dnevniku HTV-a – održavat će se svakoga mjeseca, jer želi biti upoznata s problemima regionalne samouprave. Predstavila je ‘Projekt Slavoniju’ u sklopu kojega će se investirat će 2,5 milijarde eura do 2020.
Ministrica je najavila kako će se vrlo brzo ići u izmjenu zakonske regulative u regionalnom razvoju i restrukturiranje razvojnih agencija. Vrata njezinog ministarstva, dodala je ministrica – otvorena su svima za pomoć pri povlačenju EU fondova.
– Hrvatska apsolutno može bolje – 6,2 milijarde su povučene iz EU fondova do sad, a do Božića će biti ugovorena još jedna milijarda – poručila je ministrica Gabrijela Žalac u Dnevniku HTV-a. Najavila je ubrzan val natječaja za EU fondove.

(www.hrt.hr, Fotografije: www.vusz.hr)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content