Održana 24. sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača

Na svojoj 24. sjednici Općinsko vijeće Općine Pitomača jednoglasno je izglasalo 12 odluka. Na sjednici su, između ostalog, donesene su II. Izmjene i dopune Proračuna Općine Pitomača te II. Izmjene financijskog plana proračunskih korisnika Dječji vrtić „Potočnica“ i Centar za kulturu „Drago Britvić“ za 2016. godinu. Sukladno izmjeni Proračuna donesene su i II. Izmjene Programa korištenja sredstava socijalne skrbi na području općine Pitomača, programa gradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području općine Pitomača za 2016. godinu. Nadalje, za v.d. ravnatelja Knjižnice i čitaonice Pitomača ponovno je imenovana Irena Gavrančić.

Nakon provedenog postupka javne nabave Općinsko vijeće Općine Pitomača donijelo je Odluku o izboru osobe za povjeravanje poslova održavanja nerazvrstanih cesta u zimskim uvjetima na području općine Pitomača, čime je za GRUPU A. – ZONA 1. izabran ZLATKO, Obrt za usluge građevinskom mehanizacijom vl. Zlatko Jakupec, Pitomača, za GRUPU B. – ZONA 2. i za GRUPU D. – ZONA 4. PALKOVIĆ d.o.o., Velika Črešnjevica, za GRUPU C. – ZONA 3. i GRUPU E. – ZONA 5 KOGRAD, vl. Ivan Kostelac, Kladare.

Također, Općinsko vijeće dalo je suglasnost Općini za provedbu ulaganja na području općine Pitomača za investiciju „Rekonstrukcija nerazvrstane ceste u Sedlarici“, a vezano uz prijavu na natječaj Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.- 2020.

Kroz dopunu dnevnog reda usvojene su i odluke o dodjeli stipendije Općine Pitomača za studij u inozemstvu u akademskoj godini 2016./2017. i to Marku Vidi iz Pitomače, redovnom studentu II. godine studija Dublin institute of technology (DIT), Republika Irska te Dariju Lovrekoviću iz Pitomače, redovnom studentu I. godine na magistarskom studiju elektrotehnike, na Fakultetu za elektrotehniko, računalništvo in informatiko u Mariboru (FERI).

(pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content