Održana 44. Sjednica strukovne grupe graditeljstva i projektiranja HGK – Županijske komore Virovitica

U ponedjeljak je u prisustvu saborskog zastupnika Josipa Đakića, pomoćnika ministra mora, prometa i infrastrukture Marija Klementa, te gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina, a pod predsjedanjem Rajka Stilinovića, predsjednika Strukovne grupe graditeljstva i projektiranja HGK – Županijske komore Virovitica, održana 44. sjednica Strukovne grupe.

Na sjednici, kojoj su prisustvovali članovi Strukovne grupe: graditelji, projektanti, geodeti i predstavnici Virovitičko-podravske županije i grada Virovitice, razmotreno je aktualno stanje u graditeljstvu na području Virovitičko-podravske županije, s osvrtom na 2015. god., prometnoj (ne)povezanosti Virovitičko-podravske županije, o tehničkoj regulativi i problemima u provedbi, Zakonu o javnoj nabavi i primjeni u praksi, te ostalim zakonima vezanim uz granu graditeljstva.

img_3587Josip Đakić, saborski zastupnik, dao je potporu novom Zakonu o javnoj nabavi i ostalim prijedlozima graditelja, kojim će se poboljšati stanje u graditeljstvu i projektiranju, a radove će dobivati najkvalitetniji. Akcentirao je i potrebu preventivnog djelovanja inspekcije.

Marijo Klement, pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture, dao je informaciju o sadašnjem i predstojećem tijeku aktivnosti na izgradnji i dovršenju suvremene cestovne prometnice pravca Gradec – Farkaševac – Bjelovar – Virovitica – Barcs.

img_3631Ovo je prvi dio sjednice na kojoj je zaključeno da će se članice referirati i dostaviti svoje prijedloge, na svu razmotrenu problematiku i prijedloge zakonskih propisa, do ponedjeljka, 5. prosinca 2016. god., koji će biti proslijeđeni kreatorima zakonskih propisa.

Josip Đakić, saborski zastupnik i Marijo Klement, pomoćnik ministra, iskazali su spremnost za daljnje aktivno sudjelovanje u radu Strukovne grupe, s ciljem iznalaženja najoptimalnijih zakonskih rješenja i poboljšanja pozicije članica graditeljstva i projektiranja. (hgk žk virovitica, foto: Matija R.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content