Održana 89. Sjednica Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Virovitica

Danas je u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Virovitica pod predsjedanjem Ivana Slamića, predsjednika HGK – Županijske komore Virovitica, održana 89. sjednica Gospodarskog vijeća na kojoj se raspravljalo o aktualnom stanju u županijskom gospodarstvu, a polazna osnova za raspravu bili su podaci iz publikacije „Aktualnosti gospodarstva Virovitičko-podravske županije“ koju je izradio Odjel za makroekonomske analize HGK – Županijske komore Virovitica u studenom 2016. godine.

Sjednici je prisustvovala i Sunčanica Skupnjak Kapić, glavna tajnica ICC Hrvatska, koja je tom prigodom održala prezentaciju o djelovanju ICC Hrvatska – Međunarodne trgovačke komore i mogućnostima koje pruža. Anketom o procjeni poslovanja industrijskih poduzeća očekuje se uobičajena dinamika, bez znatnijeg povećanja u poslovanju.

Zaključeno je da je na razini Virovitičko-podravske županije, promatrano po djelatnostima, u prerađivačkoj industriji negativna razlika između ostvarenih ukupnih prihoda i ukupnih rashoda za 16,2 milijuna kuna, a pozitivna razlika je najveća u poljoprivredi, 26,2 milijuna kuna, te trgovini na veliko i malo 16,4 milijuna kuna. Svi sudionici su naglasili izuzetno bitnu činjenicu koja otežava optimalizaciju gospodarskih kretanja u Virovitičko-podravskoj županiji, a to je nepostojanje adekvatne suvremene cestovne infrastrukture. Zbog toga se predlaže hitno dovršenje cestovnog pravca Gradec – Farkaševac – Bjelovar – Virovitica – Barcs.

Članovi Gospodarskog vijeća donijeli su i odluku o dodjeli priznanja, plakete “Zlatna kuna” Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica najuspješnijim tvrtkama na području Virovitičko-podravske županije u 2015. godine koja će biti uručena na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća 8. prosinca. (hgk žk virovitica, foto: Matija R.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content