Početna konferencija EU projekta “Pomozi bližnjemu svome” vrijednog više od 2,7 milijuna kuna

Početna konferencija projekta Crvenog križa Slatina i partnera, Udruge Pro vita 4+, Pomozi Bližnjemu svome, održana je u Slatini u četvrtak, 24. studenog, u velikoj dvorani Crvenog križa. O povijesti i značaju Crvenog križa na širem slatinskom području govorili su predsjednica Ljiljana Peretin i ravnatelj Vlatko Jelenčić, kao i Ljiljana Randelj, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Slatina. Projekt se financira sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) na temelju Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje od 2014. do 2020. godine i provodi se na području grada Slatine i općina Čađavica, Mikleuš, Nova Bukovica, Sopje i Voćin za više od 2600 korisnika u vrijednosti od 2,761.843,95 kuna. Provedba projekta traje od 30. rujna 2016. do 29. rujna 2017. godine.

dsc02583

Detaljnije o aktivnostima u provedbi projekta govorila je Maja Uremović u ime VIDRA-e. U ime Grada zadovoljstvo suradnjom u ovom, kao i u ranijim projektima Crvenog križa, izrazio je Radenko Pavić, pročelnik Ureda gradonačelnika, naglasivši dobru suradnju i sa susjednim općinama koje su aktivni sudionici projekta. Obnašateljica dužnosti županice Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, govoreći o postupnom osiromašenju Slavonije, naglasila je.

– Europa je prepoznala problem siromaštva i odvojila određena sredstva kroz ovakove fondove i na nama je samo da ih uzmemo, jer i unatoč određenim administrativnim preprekama, kad se složi dobar projekt, kad se slože dobri partneri, sve prepreke nestaju. Kada se radi posao s ljubavlju, kada se radi za one kojima je to najpotrebnije, naravno da onda niti uspjeh nije upitan kao što niti provedba ovog projekta neće biti upitna.“

(www.icv.hr, žf; foto: Željko Felbar)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content