Požeški biskup Antun Škvorčević upriličio prijam za voditelje udruga hrvatskih branitelja

U Biskupskom domu u Požegi požeški biskup Antun Škvorčević upriličio je prijam za voditelje udruga hrvatskih branitelja s područja Požeške biskupije na kojemu su, između ostalih, s područja Virovitičko-podravske županije bili predsjednik zajednice udruga i članova Hvidre Virovitičko-podravske županije Nenad Križić, predsjednik slatinske Hvidre Mato Bubaš, predsjednik orahovačke Hvidre Damir Vratković i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana klub Sokol Milanovac Zvonko Kožnjak.

biskup-1

Tom prigodom biskup Škvorčević pozdravio je nazočne voditelje braniteljskih udruga, spomenuvši znakovitost ovog susreta koji se odvija u ozračju spomena žrtve Vukovara i skorog spomena žrtve Voćina.

Podsjetio ih je da su oni pripadnici i predstavnici one skupine ljudi koji su 1991. prepoznali važnost obrane domovine te bili spremni za njezinu slobodu položiti i vlastiti život, ustvrdivši da je to plemenitost koju se ne smije zaboraviti i za koju im iskazuje posebno poštovanje.

biskup-3

Riječi osobite zahvalnosti biskup je uputio Nenadu Križiću koji u suradnji s nazočnima promiče hodočašća hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije u Voćin 13. prosinca, na dan kada se dogodilo poniženje u Voćinu, kada je razorena voćinska crkva i ubijeno 47 nedužnih ljudi.

Opširnije u Virovitičkom listu…

(ZU HVIDR-a VPŽ; dt)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content