Pred nama je osjetno toplije vrijeme

Prema riječima našeg meteorologa Kristijana Paljara pred nama je osjetno toplije vrijeme. U dane vikenda temperature zraka mogle bi rasti i do 18°C. Tijekom subote kišobran bi dobro došao.

Nakon osjetno hladnije prve polovice studenog, u drugoj polovici sve je izgledniji osjetno topliji vremenski period. Sa struganjem „limenih ljubimaca“ idućih tjedan dana nećete imati posla. Polako ali sigurno u više slojeve atmosfere u jugozapadnoj struji dolazi sve topliji ali i vlažniji zrak. Od sutra će južina biti sve izraženija. Tlak zraka postupno će padati, a biometeorološke prilike će se kvariti. Jutarnji mraz u većem djelu VPŽ će izostati. Jutarnje temperature zraka očekujemo oko +2°C. Tijekom sutrašnjeg dana temperature zraka u najtoplijem dijelu dana polako će približavati +15°C. Dan će obilježiti djelomice sunčano vrijeme s promjenljivom naoblakom. Uz više oblaka tijekom prijepodneva mjestimice očekujemo slabu kišu. Vjetar slab i umjeren jugozapadni i južni.

Od petka do ponedjeljka u većem dijelu VPŽ jutarnje temperature zraka očekujemo od +7°C tijekom petka do +11°C tijekom subote i nedjelje. Najviše dnevne od +15°C do +18°C ili koji stupanj više tijekom nedjelje. Najveća vjerojatnost povremene kiše u većem dijelu VPŽ je tijekom subote. Lokalno bi moglo pasti više od 10 mm oborine. Tijekom petka, nedjelje i ponedjeljka očekujemo kraća sunčana razdoblja. Vjerojatnost gdje koje kišne kapi je mala. Vjetar umjeren na udare umjereno jak pretežno južnih smjerova.

Naznake nastavka tjedna… Suho, stabilno i dalje iznadprosječno toplo. U drugoj polovici tjedna izgledan je postupan pad temperature zraka. (www.icv.hr; kp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content