Promoviran dokumentarni film „Ovčara – neispričana priča“

Turistička zajednica grada Slatine, povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara kao i svih ostalih žrtava u obrani Hrvatske organizirala je promociju filma „Ovčara-neispričana priča“ u srijedu, 30. studenog 2016. godine. U organizaciji promocije sudjelovali su Nacionalni sindikat policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, podružnica sindikata Virovitičko-podravske županije i Udruga HVIDRA Slatina. Pokrovitelji promocije bili su Grad Slatina i POU Slatina.

dsc04061Prije početka projekcije, predstavnici organizatora posjetili su Spomen sobu u Zavičajnom muzeju, gdje su se susreli s članovima Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Slatina. O Domovinskom ratu i žrtvama na slatinskom ratištu govorili su Marija Maračić, predsjednica Udruge, Mato Bubaš, predsjednik HVIDR-e, Martina Stojanović, zamjenica predsjednika Nacionalnog sindikata MUP-a Nikole Kajkića i Dragica Šuvak, ravnateljica Zavičajnog muzeja. Potom su predstavnici braniteljskih udruga i organizatora odali počast poginulim hrvatskim braniteljima ispred spomenika u Parku 136. brigade.

dsc04121Prije projekcije filma o ratu i značaju borbe protiv zaborava govorili su Sanja Bošnjak, županica VPŽ, Ivan Roštaš, gradonačelnik Slatine, Dražen Perković, glavni povjerenik Sindikata policije VPŽ i Helena Hegediš, ravnateljica Turističke zajednice. Film je posvećen hrabrim borcima i civilima koji su ubijeni podmuklo i okrutno 20. i 21.11.1991. godine na poljoprivredom dobru Ovčara i Grabovo. Scenarij filma potpisuju Nikola Kajkić i Vladimir Andrić a film je snimljen sredstvima Nacionalnog sindikata policije MUP-a Republike Hrvatske. (www.icv.hr; žf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content