Raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem vratiti jedinicama lokalne samouprave

Na poziv obnašateljice dužnosti župana Sanje Bošnjak u Crncu je održana sjednica Kolegija načelnika i gradonačelnika Virovitičko-podravske županije na kojoj su prisustvovali njen zamjenik Igor Pavković, gradonačelnici i načelnici s područja županije, pročelnici županijskih i gradskih upravnih odjela te ravnatelji županijskih institucija.
Na sjednici se raspravljalo o mjerama ruralnog razvoja, aktualnostima u natječajima za dodjelu bespovratnih sredstava te o raspolaganju državnim poljoprivrednim zemljištem.
Prezentaciju o mjerama ruralnog razvoja održala je ravnateljica Razvojne agencije VIDRA Emina Kovač, posebno se osvrnuvši na provedbu tipa operacije 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta te 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

Što se tiče raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem, gradonačelnici i načelnici složili su se da se ono treba vratiti jedinicama lokalne, odnosno regionalne samouprave, tj. da njime više ne raspolaže Agencija za poljoprivredno zemljište koja ne prepoznaje probleme na terenu i koja se u konačnici pokazala neučinkovitom.

Opširnije u novom broju Virovitičkog lista…

(www.icv.hr, mb; foto: M. Bašić; K. Toplak)

no images were found

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content