Štrudla sezonskog okusa dugačka čak 22 metra

Kažu stari kuhari da je najbolje peći ili kuhati sezonsku hranu. Drugačije rečeno, ako je sezona kupusa dobro je zgotoviti nešto i s kupusom. Kuhari Industrijsko obrtničke škole u Slatini radili su dva dana u pripremi, pečenju i prodaji najduže slatinske štrudle s kupusom, spojene dužine 22 metra. Koristili su pritom starinski recept uz budno oko profesorice Blaženke Kovač i direktorice Turističke zajednice Helene Hegediš.

Prema riječima Mladena Graovca, ravnatelja Industrijsko-obrtničke škole, ovo je finalni dio programa vezanih uz Plodove prirode i Dane kruha koji se nije održao ranije zbog vremenskih prilika.

Budući da je petak tržni dan, bilo je dosta kupaca koji su mogli nabaviti štrudle po reklamnoj cijeni. Naravno, pored ovog specijaliteta kuhari svakog petka prodaju i druge kolače kao što su palačinke koje su bile u današnjoj ponudi.

(www.icv.hr, žf; foto: Željko Felbar)