Taekwondo klub Slatina najuspješniji klub na turniru u Vukovaru

U Vukovaru je održano međunarodno taekwondo natjecanje Vukovar Open i Vukovar Kid Open 2016, 3. kup veleposlanika Republike Koreje na kojem je nastupio 471 natjecatelj iz 40 klubova iz Hrvatske i 7 klubova iz susjedne BiH.
Natjecanje je posvećeno braniteljima i civilima stradalima u Vukovaru 1991. godine, a održano je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar Kitarović i Veleposlanika Republike Koreje, gospodina Won Sup Parka, koji je ujedno dodijelio odličja mladim sportašima.
Za TKD klub Slatina je nastupilo 22 natjecatelja u dobi od 6 do 9 godina, te jedna natjecateljica juniorskog uzrasta, a natjecali su se u vrlo popularnom natjecanju KICK i sportskim borbama.
Kontinuitet ostvarivanja vrhunskih rezultata nastavila je Eva Gal koja je u kategoriji Ž2 (djevojčice 2008. godište) ostvarila najbolji rezultat osvojivši zlatnu medalju. Eva je, osim u KICK-u, nastupila i u taekwondo sportskim borbama, gdje je u uzrastu Kid Ž1 također osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 24 kg. Obzirom na ostvarene rezultate Eva je proglašena najboljom natjecateljicom Kid Open turnira te je nagrađena od strane organizatora turnira.
Jedina slatinska predstavnica u uzrastu juniorki je također ostvarila odličan rezultat. Una Maravić je lakoćom pobijedila sve protivnice i osvojila zlatnu medalju. Odlukom organizatora turnira proglašena je također za najbolju natjecateljicu juniorskog uzrasta.
U natjecanju KICK Slatina je imala 22 natjecatelja koji su ostvarili sljedeće rezultate:
Eva Gal (Ž2 – djevojčice 2008. godište), Ana Bljakaj (Ž3 – djevojčice 2009. godište), Viggo Milaščević (M4 – dječaci 2010. godište) – zlatne medalje.
Luka Vreš (M2 – dječaci 2008. godište), Rene Milaščević (M4) – srebrne medalje.
Nika Filković (Ž1 – djevojčice 2007. godište), Ana Marija Fabijanac (Ž3), Leonardo Čipčija (M3 – dječaci 2009. godište), Fran Bošnjak (M4), Matej Marković (M4) – brončane medalje.
Za Slatinu su od dječaka još nastupili Jan Hamaček, Jura Vulić, Marko Beneš i Ivano Pavin (M4), Kristijan Krezner (M3), Matej Novačić i Fran Kozjak (M2), a od djevojčica Ena Bačani (Ž4, Tea Ivanović, Iskra Čvek, Anja Radulović i Uma Milaščević (Ž2) koji su ovog puta ostali bez plasmana koji donosi medalje.
S obzirom na broj osvojenih medalja, kao i veliki broj ostvarenih pobjeda svih članova kluba, Taekwondo klub Slatina je osvojio prvo mjesto u disciplini KICK – Kid Open turnira, te je od strane domaćina turnira nagrađen peharom.
Osim u Kicku mali taekwondoisti su se okušali i u sportskim borbama u kojima je nastupilo 12 natjecatelja, gdje je većini ovo bilo prvo natjecanje u taekwondo borbama po olimpijskim pravilima.
Unatoč neiskustvu ostvareni su odlični rezultati:
Eva Gal (Kid Ž1 – 24 kg), Uma Milaščević (Kid Ž1 – 36 kg) – zlatne medalje.
Fran Kozjak (Kid M1 – 36 kg) – srebrna medalja.
Kristijan Krezner (Kid M1 – 24 kg), Matej Novačić (Kid M1 – 30 kg), Luka Vreš (Kid M1 – 33 kg), Ana Marija Fabijanac (Kid Ž1 – 24 kg), Ana Bljakaj (Kid Ž1 – 27 kg) i Anja Radulović (Kid Ž1 – 39 kg) – brončane medalje.
Za Slatinu su još nastupili Leonardo Čipčija, Tea Ivanović i Iskra Čvek koji su ovog puta ostali bez plasmana koji donosi medalje.
S obzirom na broj osvojenih medalja, kao i veliki broj ostvarenih pobjeda svih članova kluba, Taekwondo klub Slatina je osvojio drugo mjesto u sportskim borbama Kid Open turnira, te je od strane domaćina turnira nagrađen peharom.
Zbrajajući rezultate natjecanja KICK-a i sportskih borbi Taekwondo klub Slatina je odlukom organizatora proglašen najuspješnijim klubom Vukovar Kid Open 2016, 3. kup veleposlsnika Republike Koreje turnira te je od strane domaćina turnira nagrađen velikim peharom simbolom stradanja Vukovara.
Osvojeno prvo mjesto i pehar su veliki poticaj najmlađim članovima kluba da u narednom razdoblju još više treniraju, te na idućem natjecanju osvoje još više medalja.
TKD Slatina se ovom prilikom zahvaljuje HVIDRA-i Slatina i Općini Čađavica koji su pomogli odlasku taekwondoista iz Slatine na natjecanje koje je posvećeno braniteljima i civilima stradalima u Vukovaru 1991. godine.
Sportaše su na natjecanje vodili treneri TKD kluba Slatina Stjepan Gal i Mario Vreš, uz veliku pomoć Aleksandre Samardžije, Une Maravić i bivše članice kluba Darije Lazić. (www.icv.hr)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content