Virovitica i u studenom najveće gradilište u ovom dijelu Hrvatske

Iznenadni topli dani razveselili su građevinare što je osobito vidljivo u Virovitici, gradu koji već nekoliko godina slovi za najveće gradilište u ovom dijelu Hrvatske.

Kako bi se rasteretio sustav odvodnje u središtu grada koji je za vrijeme oborinskog dotoka preopterećen vrši se izgradnja, odnosno dovršenje dijela južnog kolektora, te retencijskog bazena. Na ovaj način sve otpadne vode južno od željezničke pruge Koprivnica-Osijek odvode se izvan središnjeg dijela grada čime se bitno rasterećuje kritični dio grada. Trenutno se najveći radovi odvijaju u Ulici Stjepana Radića, Ulici Sajmište te sjeverno uz prugu od Bečke ulice do Tvornice šećera VIRO. U sklopu projekta aglomeracije su i radovi na postavljanju kanalizacije u prigradskim naseljima Golom Brdu, Podgorju, Svetom Đurđu i Milanovcu.

Paralelno se odvijaju i radovi na postavljanju mjerno regulacijskih okana na izgrađenom javnom vodoopskrbnom sustavu Virovitice koja se postavljaju u cilju smanjenju gubitaka u vodoopskrbnom sustavu Virovitice koji direktno utječu na formiranje cijene vode.

vinkovacka-1Nakon što su završeni radovi na izgradnji ceste, nogostupa i biciklističke staze u Vinkovačkoj, Vukovarskoj i Bilogorskoj ulici te rekonstruirana cesta do Lonačrice užurbano se radi i na izgradnji 29 cesta i nogostupa u svim dijelovima grada. Već su završeni radovi na većini lokacija, a trenutno su otvorena gradilišta na izgradnji nogostupa u Ulici Antuna Gustava Matoša, Petra Krešimira IV., Nikole Tesle te Vukovarskoj i Bečkoj ulici.

Da tu ne bi bio kraj svakodnevno se radi i na zgradi budućeg Studentskog doma Virovitica koji će u konačnici imati 108 ležajeva i površinu od 2.300 metara kvadratnih, a s opremanjem bi trebala biti završena do rujna iduće godine.

I na kraju završavamo s dva gradska bisera. U tijeku su i radovi na obnovi Crkve sv. Roka koja bi iduće godine trebala zasjati u punom sjaju, a vrše se i pripreme za početak radova na obnovi Dvorca Pejačević i Gradskog parka ukupne vrijednosti 81.439.871,00 kuna od kojih se 66.659.100,00 kuna financira od strane Europske unije. Trenutno se obavljaju radovi na preseljenju stvari Gradskog muzeja Virovitica i Državnog arhiva Virovitica na nove lokacije. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content