Virovitičani Jan Berger i Sunčica Moslavac osmislili projekt SveAkcije…

Virovitičani Jan Berger i Sunčica Moslavac osmislili su projekt SveAkcije, web portal koji na jednom mjestu donosi sve akcijske ponude špeceraja iz svih shopping centara i trgovina.

Tako ne morate skupljati ne-ekološke kataloge i razmišljati o njihovom odlaganju u kontejner za recikliranje ili posjećivati stranice svakog trgovačkog centra posebno – dovoljno je na portalu provjeriti što se danas nudi po sniženim cijenama i isplanirati najjeftiniju kupovinu.

Jan je nedavno diplomirao na zagrebačkom FER-u, a Sunčica je studentica biologije na PMF-u. S obzirom na njihove studije, podjela poslova na projektu dogodila se “sama od sebe”: Jan je zadužen za programiranje, a Sunčica za unošenje akcija u sustav i promoviranje stranice na društvenim mrežama. Janov otac Zdravko bivši je student varaždinskog FOI-ja koji također pomaže u održavanju projekta, posebice unošenjem aktualnih akcija u sustav kako bi pregled bio najpotpuniji mogući.

“Cijela je ideja krenula iz razmišljanja o tome kako ispuniti slobodno vrijeme, ali i pokrenuti neki posao”, kaže nam Sunčica. “Nakon par dana razmišljanja i nekoliko proanaliziranih ideja, zaključili smo da su SveAkcije naš budući projekt.”

Razlozi su bili mnogostruki, ali jedan se posebno isticao i kod Sunčice i kod Jana: želja da budu okruženi sa što manje nepraktičnih i neekoloških letaka.

“Kako je jedan od fokusa mog studija briga i zaštita okoliša, smetalo mi je da se troši hrpa papira na letke od trgovina od kojih većina završi u smeću, a da ne bude ni prelistana. Ili recimo, vidim par zanimljivih proizvoda u različitim letcima i kada dođem u trgovački centar više ne znam u kojoj trgovini su koji proizvodi na akciji jer mi se sve pomiješa”, kaže Sunčica.

“I ja sam imao svoje probleme s letcima. Volim kupovati proizvode na akciji, no ne volim unositi letke u stan jer samo zauzimaju prostor i stvaraju nepotreban nered, posebno mom bratu”, kaže kroz smijeh Jan. “Zbog toga ih uglavnom nisam ni uzimao iz kutije u koju nam ih dostavljaju. Tako sam vjerojatno propustio mnoge akcije koje su mi mogle uštedjeti značajna sredstva”, dodao je Jan.Nakon što su razradili početnu ideju, Jan je počeo s razvojem web stranice, a Sunčica s kreiranjem kategorija i logotipa. Prva verzija stranice bila je gotova krajem ljeta, a početkom rujna “pustili” su je u korištenje.

“Tada zapravo kreće glavni posao – unošenje akcija svaki tjedan te paralelno s time promoviranje stranice kako bi joj povećali broj korisnika, a samim time joj dali smisao. Tu nam se pridružuje Zdravko koji nam puno pomaže kod unošenja novih akcija. Pohvaljujemo ga jer se, s obzirom na svoje godine, sjajno snašao u novim zadacima”, dodaje Sunčica.I Jan kao bivši student, ali i Sunčica kao aktualna studentica znaju da kada imaš ograničeni budžet, svaka ušteđena kuna dobro dođe.

“Tako prije odlaska u kupovinu studenti (i ostali) na našoj stranici mogu pronaći željene proizvode na najpovoljnijim cijenama te si tako isplanirati kupovinu. Također, što je još bitnije, stranicu mogu koristiti i na mobitelu za vrijeme kupovine, ako žele provjeriti ima li u nekoj drugoj trgovini (u blizini) isti proizvod na akciji”, savjetuje Sunčica kako koristiti ovu stranicu.S obzirom na ideju i projekt koji su pokrenuli, zamolili smo Sunčicu i Jana da nam daju nekoliko savjeta za povoljniju kupnju. Evo što su nam savjetovali:

  • Prije odlaska u trgovinu, napravite popis potrebnih proizvoda – velike šanse da ćete u suprotnome kupiti dosta toga što vam nije neophodno!
  • Provjerite u kojoj trgovini su proizvodi najpovoljniji – pogotovo ako kupujete skuplji proizvod, a u blizini imate nekoliko trgovina! Uvijek provjerite gdje je isti na akciji, da uštedite novac.
  • Ne mora nužno vrijediti da veća cijena znači bolju kvalitetu – ponekad zbilja nema razlike (u okusu).
  • Općepoznato pravilo je da u shopping ne biste trebali ići gladni, jer vam se tada gotovo sve što ugledate čini privlačnim! Zbog toga ćete potrošiti mnogo više novaca nego što ste planirali.
  • I naravno, redovito pratite stranicu SveAkcije jer ćete tako lako uštedjeti.

Naši sugovornici kažu da im se zasad, na društvenim mrežama, javilo mnogo studenata čiji su komentari vrlo pozitivni.

“Jako im se sviđa ideja i jednostavnost korištenja stranice. Neki su se već ponudili za suradnju. Također, kolege studenti su osim pohvala iznijeli i svoje ideje za unapređenje stranice. Većinu tih ideja ćemo pokušati postepeno unijeti u stranicu. Poručujemo vam da nam se i dalje slobodno javljajte s prijedlozima, savjetima i kritikama”, dodaje za kraj naša sugovornica.

(mojfaks.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content