VIROVITIČKI LIST: Roman “O ljubavi, spletkama i svemu pomalo” izlazi ovaj mjesec

VIROVITIČANKA VLASTA GOLUB POBJEDNICA NATJEČAJA “ZVONKO” ZA NEOBJAVLJENI ROMAN
Roman “O ljubavi, spletkama i svemu pomalo” izlazi ovaj mjesec
* Kada sam pisala, uopće nisam razmišljala o tome da bi tu knjigu negdje plasirala ili da će je netko čitati, imala sam naprosto potrebu izraziti se, kazala je autorica Vlasta Golub
Vlasta Golub, Virovitičanima poznata kao glumica u ansamblu Kazališta Virovitica, svoje skriveno umijeće “stavljanja misli na papir” predstavila je kroz suvremenu priču “O ljubavi, spletkama i svemu pomalo”. Iznošenje na vidjelo upravo takvih radova, nastalih u sjeni i zakutcima Lijepe Naše, svrha su i nakana nagrade “Zvonko”, nazvane po pokojnom piscu Zvonku Todorovskom. Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade – Klub prvih pisaca tako je i treću godinu zavrtjelo kolo natječaja “Zvonko” za neobjavljeni roman. Žiri, u sastavu Silvija Šesto, predsjednica Kluba prvih pisaca, Nena Lončar, dobitnica prethodnih dviju nagrada “Zvonko” i Snježana Babić Višnjić, urednica izdanja Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, odlučio je da je pobjednica natječaja za neobjavljeni roman 2016. godine Vlasta Golub sa svojim romanom namijenjenom tinejdžerima.

PRVA PROMOCIJA ROMANA BIT ĆE 3. PROSINCA U KNJIŽNICI BOGDANA OGRIZOVIĆA U ZAGREBU

vlasta golub 1

– Knjiga je oduvijek moja velika ljubav. Studij kroatistike u Zagrebu odabrala sam upravo zbog toga što sam oduvijek puno čitala. Do sada se nisam bavila pisanjem jer nisam dovoljno vjerovala u sebe. Mislila sam kako sve ono što želim reći, moram imati unaprijed točno organizirano u glavi. Prije tri godine sam se ipak odvažila na taj čin i zgotovila roman, iako do tada tipkovnicu nisam baš previše koristila. Pisati roman bilo mi je izuzetno zabavno, likovi su zaživjeli kreirajući radnju romana. Osnovnu radnju sam imala u glavi, no likovima sam pustila da me vode do same konačnice romana. Kada sam pisala roman, nisam razmišljala o tome da će ga uistinu netko jednoga dana čitati, naprosto sam imala potrebu izraziti se – kazala je Vlasta Golub.

Cijeli članak pročitajte u Virovitičkom listu…

(www.icv.hr, Željka Đaković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content