Betlehemsko svjetlo mira u Virovitičko-podravskoj županiji

Betlehemsko Svjetlo Mira događaj je koji je izvorno organiziran 1986. godine od austrijske TV postaje– ORF (Linz) – i bio je dio velike dobrotvorne misije – Svjetlost u tami, za djecu u potrebi u Austriji i inozemstvu. Od 1989. godine došlo je do suradnje između izviđača i vodiča u mnogim zemljama, što je omogućilo da Betlehemsko Svjetlo Mira putuje diljem Europe.

U ponedjeljak, 12. prosinca, članovi slatinskog Odreda izviđača “Lisice”, u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Slatine, došli su podijeliti Betlehemsko svjetlo mira i Virovitičko-podravskoj županiji. Članice Odreda Ninu Janković i Viktoriju Velić, koje su uz predsjednika Odreda Denisa Cukora i tajnika Igora Kardoša te direktoricu slatinske Turističke zajednice Helenu Hegediš Betlehemsko svjetlo donijele u Županiju dočekale su obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanji Bošnjak i pročelnica Ureda župana Jasna Abramović.

IMG 1557

Podsjetimo se, svake godine jedno dijete iz Gornje Austrije pali i preuzima svjetlo iz špilje u Betlehemu, gdje je rođen Isus. Svjetlo potom putuje u Austriju, gdje ga preuzimaju službene delegacije iz cijele Europe. Izviđači takvim činom, preuzimanja Betlehemskog Svjetla Mira šire poruku Mira u svoje zemlje. Zatim se to Svjetlo pali u svim domovima, crkvama, bolnicama, daje nadu svima u potrebi, staračkim domovima, zatvorima i mjestima javnog, kulturnog i političkog značaja – svakome tko cijeni značaj “dara”. Izviđači iz Hrvatske nose Betlehemsko Svjetlo Mira iz Beča u zagrebačku katedralu, a od tamo se dalje širi po Hrvatskoj.

(radioslatina.hr, vpz.hr)

IMG 1568

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content