FOTO: Hrvatski i austrijski poduzetnici upoznati s mogućnostima koje nudi PDCK

Austrijski ured za vanjsku trgovinu organizirao je u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Koprivnica, Udruženjem drvno-prerađivačke industrije pri Hrvatskoj gospodarskoj komori te Panonskim drvnim centrom kompetencija, u Virovitici gospodarski susret na temu “Poslovnih prilika za investicije u strojeve za industriju drva i namještaja kroz fondove EU“.

Poslovni susret u Virovitici održan je u Panonskom drvnom centru kompetencija. Nazočne su na početku pozdravili direktorica Drvnog centra Ivana Filipović, direktorica Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu Sonja Holocher – Ertl, ravnateljica Razvojne agencije VIDRA Emina Kovač te direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura. Direktorica Panonskog drvnog centra Ivana Filipović upoznala je prisutne poduzetnike s mogućnostima koje centar nudi, a govorilo se još i o aktualnim i budućim EU natječajima za nabavu strojeva za drvnu industriju te o potencijalima za suradnju i investicije u drvno-prerađivačkom sektoru.

– Mogućnosti koje nudi Panonski drvni centar kompetencija su višestruke. To je poslovna suradnja tvrtki proizvođača strojeva koji se koriste u obradi drva s jedne strane te proizvođača namještaja s druge strane. – rekla je, između ostalog, Ivana Filipović. 

U sklopu programa sudionici su obišli Panonski drvni centar koji je opremljen najmodernijom tehnologijom namijenjenoj drvno-prerađivačkom sektoru, a održan je i poslovni susret s austrijskim proizvođačima strojeva i tehnologija za drvnu industriju B2B-Matchmaking. Cilj samog susreta bio je umrežavanje s poduzetnicima i dionicima u sektoru, kao i transfer tehnologija, odnosno približavanje našim poduzetnicima onih tehnologija koje su dostupne na tržištu i koje je moguće implementirati.

(www.icv.hr, mb; foto: Kristijan Toplak)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content