U godini najvećih investicija za 2017. godinu usvojen najveći proračun u povijesti Grada Virovitice

Proračun za 2017. godinu ”težak” 117.173.000 kuna, što je najveći proračun u povijesti Grada, izglasali su virovitički gradski vijećnici na sjednici održanoj u utorak poslijepodne. Taj je iznos čak 32,3% veći nego ovogodišnji proračun, a najznačajnije povećanje se odnosi na provođenje projekta Integralni razvojni program Virovitice „5 do 12 za Dvorac“ za koji je planirano 34 milijuna kuna, a mogu se izdvojiti i povećanja koja se odnose na rad Razvojne agencije, stipendije, sport, izgradnju reciklažnih dvorišta odnosno zaštitu okoliša…

Virovitica je ušla u godine u kojima se, kao nikada do sada, gradi budućnost i ispisuje povijest grada s investicijama u tijeku te je ovaj proračun odražava gospodarski i razvojni potencijal Grada. Možemo biti zadovoljni što smo u mogućnosti ponuditi proračun takve vrste u vrijeme kada još uvijek najveći dio našeg okruženja osjeća posljedice duge ekonomske krize – istaknuo je gradonačelnik Ivica Kirin.

U razdoblju od 2017. do 2020. na području Grada Virovitice očekuje se porast investicija privatnog i javnog sektora. Prije svega u narednom razdoblju očekuje se daljnja izgradnja komunalne infrastrukture te izgradnja objekata u virovitičkim poduzetničkim zonama. Navedene investicije imat će utjecaja na povećanje prometa roba i usluga te porast zaposlenosti na području grada u narednim godinama, a samim time i na očekivani rast prihoda Grada.

Proračunom Grada Virovitice za navedeno razdoblje žele se postići ciljevi očuvanja financijske stabilnosti, stvoriti preduvjeti za rast zaposlenosti i podići kvalitetu javnih usluga zaključio je na kraju gradonačelnik Ivica Kirin. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content