„Smaži i pomaži!“, događaj usmjeren prikupljanju dobrovoljnih priloga

U četvrtak, 22. prosinca, u Caffe baru Boom u Virovitici s početkom od 17 sati hrvatski MasterChef Dino Galvagno, Udruga “Prvi znak” i Caffe bar Boom organizirat će “Smaži i pomaži!”, događaj usmjeren prikupljanju dobrovoljnih priloga za šesteročlanu obitelj Car iz Velike Črešnjevice.

Šesteročlana obitelj Car iz Velike Črešnjevice živi u maloj trošnoj kućici gdje treba još dosta ulaganja da bi se stvorili uvjeti za bolji život. Otac Božidar Car prije više od deset godina imao je moždani udar što ga je primoralo na invalidsku mirovinu. Otada je onemogućen u financijskom zbrinjavanju svoje obitelji. No, ni nakon toga život ih nije mazio. Nakon tri prekrasne i zdrave curice dobili su još jednu prekrasnu curicu Anu, koja je rođena s Wolf Hirschhorn sindromom kojeg imaju svega 3 osobe u Hrvatskoj, uključujući Anu. Zbog tog poremećaja Ana ne hoda, ne govori, ne hrani se na usta, do treće godine imala je sondu za hranjenje, a sada joj je postavljena kirurška stoma (PEG). Uz spomenuti poremećaj Ana ima i epileptične napadaje koji uzrokuju dodatne probleme i gušenje te je u tim neprilikama moraju hitno voziti u bolnicu.

Djelatnost Udruge “Prvi znak” usmjerena je na rad s djecom s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima iz djelokruga edukacijskih rehabilitatora, logopeda i radnih terapeuta. Kao jedina udruga u županiji koja pruža usluge rane intervencije nailaze na sve veći broj obitelji koje trebaju njihovu pomoć kako bi bolje uključili svoju djecu u zajednicu.

Dino Galvagno je kuhar i avanturist. Voli lokalno, prirodno, samoniklo, održivo, ljuto (ne voli prekiselo), voli dobar snijeg, povoljan vjetar, dobre valove… Voli hranu. Nekima poznat kao član žirija u hrvatskoj verziji Masterchefa, nekima kao osoba koja je dio svog odrastanja provela u Virovitici, a ako se uputite na kakvu avanturu na otvorenom velika je mogućnost da ćete ga sresti! Dino iskreno i s puno ljubavi pristupa svakoj namirnici i pripremljenom jelu pa će i sada napraviti da sve bude fino, da se sve do kraja smaže i najvažnije, pomaže.

(www.virovitica.info, žđ; Fotografija: Matija Turkalj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content