Ne zaboravimo tradiciju: Božićni sajam Industrijsko-obrtničke škole Virovitica

U subotu 17. prosinca, od 9 do 12 sati, na Trgu kralja Tomislava će se u organizaciji Industrijsko-obrtničke škole Virovitica održati 5. božićni sajam. Sajam će upotpuniti blagdansko ozračje u gradu raznim božićnim ukrasima i kolačima, kuhanim vinom i čajem te božićnim pjesmama koje su postale neizostavni dio blagdanskog ugođaja. Na kreativno i prigodno uređenim štandovima predstavit će se vrtić, škole, udruge i OPG-ovi naše županije. Za kreativce je pripremljena radionica prigodnih ukrasa, a najmlađe će iznenaditi i Djed Božićnjak.

Učenici Industrijsko–obrtničke škole Virovitica predstavit će svoja znanja, vještine i kreativnost koje razvijaju na praktičnoj nastavi. Tako su stolari izradili hrvatske tradicijske igračke i svakodnevne uporabne predmete iz kuhinje. Vrtlari su uredili božićne mini vrtove i izradili božićne jelke od prirodnih materijala, a za djecu su pripremili iznenađenje pod nazivom Božićna priča koja predstavlja prenošenje starih običaja u minijaturnom obliku.
Cvjećari su aranžirali božićne ukrase za stol i božićne dekoracije na praktičnoj nastavi, kozmetičari su sami izradili prirodne proizvode od sapuna, krema, šampona do pjenušave kupke, instalateri grijanja i klimatizacije će predstaviti novi stari bicikl koji se nadovezuje na temu sajma, dok će pomoćni kuhari i slastičari pripremiti tradicijske božićne kolače našeg kraja.

Dođite, zabavite se i okrijepite u ugodnom društvu mladih kreativaca te pronađite ideju za uređenje svojih domova, kao i prigodni darak za nadolazeće blagdane!

(www.icv.hr, V. Honjek)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content