Objavljeni natječaji za izvođače radova na Dvorcu Pejačević i Gradskom parku u Virovitici

Grad Virovitica objavio je natječaje za izvođenje radova na obnovi Dvorca Pejačević i revitalizaciji Gradskog parka u Virovitici nakon što je obavljena kontrola dokumentacije za nadmetanje u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje.

Nositelj projekta je Grad Virovitica, a partneri na istom su Turistička zajednica grada Virovitice, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Drvni klaster Virovitičko-podravske županije i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Projekt obnove kulturne baštine (Dvorca Pejačević i Gradskog parka Virovitica) i unapređenje upravljanja kulturnom baštinom doprinosi razvoju kontinentalnog turizma te stvaranju boljih socio-ekonomskih uvjeta na lokalnoj i regionalnoj razini.

Provedbom Integriranog razvojnog programa unaprijediti će se upravljanje Dvorcem Pejačević i Gradskim parkom u Virovitici te ujedno stvoriti konkurentna, integrirana i obogaćena turistička ponuda koja će činiti polazište posjetiteljskih tura ove destinacije.

Početak radova predviđen je u proljeće, a trajat će 18 mjeseci, što znači da će Dvorac Pejačević i Gradski park zasjati u svom punom sjaju u jesen 2018. godine. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content