Ozren Polašek dobitnik Godišnje nagrade za znanost u području biomedicine i zdravstva

U Hrvatskome saboru održana je svečana dodjela Državnih nagrada za znanost. Nagrade ovogodišnjim dobitnicima uručili su predsjednik Hrvatskoga sabora, ujedno i predsjednik Odbora za dodjelu nagrada gospodin Božo Petrov i ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić.

Državnom nagradom za znanost za 2015. godinu nagrađeno je 29 znanstvenika, od kojih pet za nagrade za životno djelo i to cijenjeni znanstvenici professor emeritus Marijan Šunjić za prirodne znanosti, professor emeritus Igor Čatić za tehničke znanosti, akademik Vjekoslav Jerolimov za područje biomedicine i zdravstva, prof. dr. sc. Marija Ivezić za biotehničke znanosti te prof. dr. sc. Soumitra Sharma za područje društvenih znanosti.

Državna nagrada za znanost uključuje četiri vrste nagrada: nagradu za životno djelo, godišnju nagradu za znanost, godišnju nagradu za popularizaciju i promidžbu znanosti te godišnju nagradu za znanstvene novake.

Virovitičanin Ozren Polašek, pročelnik Katedre za javno zdravstvo na Medicinskom fakultetu u Splitu, tako je dobitnik Godišnje nagrade za znanost u području biomedicine i zdravstva.

znanost2016 1
Svečana dodjela državnih nagrada za znanost za 2015. godinu

Svečanosti dodjele državnih nagrada prisustvovali su brojni visoki uzvanici – ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner, savjetnica Predsjednice Republike Hrvatske za društvene djelatnosti i mlade gđa Renata Margaretić Urlić, rektori Sveučilišta, članovi Odbora te predsjednici stručnih povjerenstava za dodjelu nagrade.

„Ovogodišnji dobitnici nagrada svojim su vrijednim i uspješnim radom, a četvero dobitnika i dosadašnjim životnim djelom, dali svoj prinos traženju istine u svojim disciplinama i popularizaciji znanosti. Još jednom čestitam cijenjenim dobitnicima i želim im puno novih znanstvenih postignuća te svaki uspjeh u daljnjem radu“, istaknuo je ministar Barišić zahvalivši svima koji su omogućili da se Državna nagrada za znanost za 2015. godinu dodijeli u okviru ove godine. (mzos.hr; foto: hina, jutarnji.hr)

ozren polasek

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content