Prije pet godina osnovan Zavod za hitnu medicinu VPŽ: Samo u prošloj godini bilo je 22.256 intervencija

Prošlo je točno 5 godina od kada je, u sklopu reorganizacije hitne medicinske službe u Republici Hrvatskoj, započeo s radom Zavod za hitnu medicinu Virovitičko podravske županije kao operativna zdravstvena ustanova u djelatnosti izvanbolničke hitne medicinske službe koja osigurava pružanje izvanbolničke hitne medicinske pomoći te zbrinjavanje hitnog pacijenta. Danas Zavod za hitnu medicinu, uz djelatnost hitne medicine obavlja još i djelatnost sanitetskog prijevoza pacijenata.

U proteklih 5 godina od osnutka ustanove djelatnici Zavoda za hitnu medicinu obavili su zavidan broj intervencija i pregleda pacijenata. Ravnateljica Zavoda Marijana Banjavčić je istaknula prošlu, 2015. godinu.

– U 2015. godini zabilježeno je ukupno 22.256 intervencija i pregleda u kojima su sudjelovali djelatnici naših timova iz svih naših ispostava. Prilikom obavljanja intervencija i sanitetskih prijevoza, naša vozila prešla su ukupno 1.080.419 kilometara. Od početka 2016. godine do danas obavljeno je 15.690 intervencija i pregleda pacijenata te je od toga najveći broj intervencija obavljen u kućama/stanovima pacijenata, na javnim mjestima i ambulantama opće medicine. Unatoč brojnim organizacijskim i financijskim problemima s kojima se, kao i većina zdravstvenih ustanova, susreće i naš Zavod, u svakodnevnom radu, zadovoljna sam što unatoč velikom problemu nedostatka liječnika u cijeloj državi, naša ustanova do sada nije imala problema sa zapošljavanjem liječnika, te gotovo u kontinuitetu imamo popunjene sve timove sukladno Mreži hitne medicine…

Opširnije u Virovitičkom listu…

(www.vpz.hr; foto: www.duzs.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content