Smjernice za razvoj kontinentalnog turizma ciljaju na pojedine interesne skupine

Uz predstavnike turističkih zajednica s područja Virovitičko-podravske županije, među kojima je bila i direktorica TZ VPŽ Martina Jakelić, grada Virovitice Katarina Đurđević  te privatne turističke poduzetnike, u Virovitici je održana četvrta radionica za razvoj posebnih interesa, odnosno destinacijskog menadžmenta. Radionicu je održala Romana Lekić, predstojnica Katedre turizma VERN-a.

Na ovom sastanku prikazane su smjernice kako bi Virovitičko-podravska županija trebala ići prema razvoju kontinentalnog turizma. Imamo prekrasne resurse, inovativne i kreativne ljude, no ljudi koji se bave turizmom, često nailaze na birokratske barijere. Uljuljkani smo u masovni turizam, a turizam se događa i u manjim sredinama na kontinentu i to je često, pravi, istinski turizam – naglasila je Romana Lekić.

Podcrtala je kako se u pogledu turizma puno napravilo na području Virovitičko-podravske županije te da i nadalje treba brinuti za stvari koje čine sastavni dio turizma nekog područja.
Naglasila je pritom neke smjernice razvoja turizma na kontinentu.

Danas je trend turizam pojedinih interesnih skupina. Recimo, turizam za žene, turizam za osobe s invaliditetom, turizam za osobe starije od 55 godina (seniori +55) ili pak turizam bioraznolikosti, koje posebno ima ovdje u Virovitičko-podravskoj županiji. Čini mi se da se još uvijek premalo o razvoju turizma posvećuje lokalnoj zajednici. Treba i njih pitati što oni žele, koje su njihove sposobnosti koje se mogu staviti u ulogu razvoja turizma – zaključila je Romana Lekić.

(www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content