I-TEAM: Kako spriječiti naelektriziranost kose

Elektricitet u kosi može vrlo lako pokvariti i najbolju frizuru, a posebno tijekom zimskih mjeseci kada suh i vlažan zrak te nagle promjene temperature stvaraju dodatni statički elektricitet.
Kako zadržati divnu frizuru?

1. Pranje kose
Često pranje kose odstranjuje prirodna ulja te doprinosi isušivanju kose. Suha kosa osim što izgleda beživotno, podložnija je elektricitetu. Kosu perite jednom ili dva puta tjedno i to s mlakom vodom, koristite hidratantni šampon koji će smanjiti isušivanje kose i elektricitet. Nakon pranja obavezno nanesite regenerator kako biste kosi vratili potrebnu vlagu.

2. Sušenje kose
Potrudite se da kosu sušite prirodnim putem kad god je to moguće, a ako koristite fen, odmaknite ga barem 20 cm od kose i koristite nastavak za fen.

3. Njega kose
Postoje brojni proizvodi protiv elektriciteta u kosi. Većina ih sadrži silikone koji kosi osiguravaju zaštitu i smanjuju elektricitet. Na mokru kosu nanesite malo silikona, a ako bude potrebno, ponovite kada se kosa osuši. Postoje i prirodna rješenja poput biljnih ulja (kokosovo, orahovo), a posebno je korisno ulje makadamie koje smanjuje vrijeme sušenja za 50 posto.

4. Redovito šišajte vrhove
Redovno šišanje vrhova, najmanje svaka dva mjeseca kako biste kosu održali zdravom. Ispucali vrhovi podložniji su statičkom elektricitetu, stoga bi se toga trebali pridržavati u zimskim mjesecima.

5. Ovlaživač zraka
Glavni uzroci elektriciteta u kosi tijekom zimskih dana su suh i vlažan zrak te nagle promjene temperature. Statičkom elektricitetu doprinosi i grijanje u zatvorenim prostorijama, stoga je ovlaživač zraka vrlo dobra investicija.

Mali trikovi protiv elektriciteta:
1. Lakom za kosu možete poprskati četku prije češljanja kose.
2. Koristite četku s prirodnim zupcima.
3. Metalnim predmetom prijeđite po kosi koji će apsorbirati statički elektricitet iz vaše kose.
4. Pri vlažnom vremenu zaštitite kosu kapom i to od prirodnih vlakana.
Vaš I-Team!

(www.icv.hr, iv)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content